Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 25 nov. speelden de Turfjes thuis hun wedstrijdjes. De Benji’s in Haarlem en de Mini’s in Purmerend. De Cubs speelden in Den Haag tegen HRC en verloren hun eerste wedstrijd van dit seizoen met 53-17; ook weer een ervaring rijker deze boys. De Junioren speelden bij hun clusterpartner in Hoorn tegen Haarlem 2 en verloren met 5-45. De Colts speelden ook in Hoorn en verloren nipt van het cluster Pickwick Players/Rams met 17-22.

Zondag 26 nov. speelden De Foeste Moiden bij hun clusterpartner in Schagen tegen The Lady Bears en wonnen afgetekend met 92-0. Heren 2 speelden met hun cluster in en tegen Hilversum 2 en in een verdienstelijke wedstrijd moesten zij hun hoofd buigen met 27-12. Heren 1 speelden in Schagen tegen Rush en zetten hun zegetocht voort met 10-50. Seniant detail was dat concurrent AAC in Den Helder ten onder ging met 15-10, zodat de koppositie in de 3e Klasse nu wat rianter is geworden.

Schagen                                                                                                                            Zondag 26 november 2023

Alkmaarse Rugby Club blijft na zege in Schagen koploper.

In een kletsnat Schagen behaalde de Alkmaarse Rugby Club al weer zijn 7e overwinning dit seizoen en won met 10-50 na een ruststand van 0-38.

Al na 5 minuten stonden de eerste punten op het scorebord. Alkmaar kreeg een line-out te nemen in het verdedigingsgebied van Schagen. Thijs Leerlooijer wist de bal te vangen en speelde de bal door naar scrum-half Pieter van Duijn die de bal doorspeelde naar prop Sven van Winsum die met brute kracht door de verdediging van Schagen brak en een try scoorde. Na de conversie van Pieter van Duijn stond er 0-7 op het scorebord.

Het duurde even voor Alkmaar weer kon scoren. Na een diepe kick van de tegenstander wist winger Joey Zwaan de bal te vangen en na een lange sprint speelde hij de bal door naar de vrijstaande center Sean van Velze die de aanval met een ongeconverteerde try afrondde.

Schagen wist hierna de verdediging lange tijd gesloten te houden maar tegen het einde van de eerste helft kwam Alkmaar goed op stoom. Eerst brak Bram Karels door die full-back Aiden Hartley aanspeelde die de aanval met een ongeconverteerde try afrondde. Vervolgens kwam de mooiste try van het seizoen(Tot nu toe). Maar liefst 4 backs braken door, Mark Dekker, Maël Kramer, Bram Karels en Aiden Hartley speelden elkaar onderling snel toe en maakten de verdediging van Schagen helemaal gek waarna Mark Dekker de aanval met een try afrondde. Daarna wist Bram Karels weer door te breken en na zijn try wist Marchelle Johnson de try te converteren. Na nog een try van Marchelle Johnson en de conversie van Pieter van Duijn werd de ruststand van 0-38 bereikt.

In de tweede helft ging Alkmaar het wat rustiger aan doen en pas halverwege de tweede helft wist aanvoerder Dylan Harding met brute kracht door te breken en een ongeconverteerde try te scoren.

Maar ook Schagen begon steeds beter in de wedstrijd te komen en na een gewonnen 5 yards line-out brak  Dennis Verbruggen door de verdediging van Alkmaar en scoorde een ongeconverteerde try en bracht hiermee de eerste punten voor Schagen op het scorebord, 5-43.

Tegen het einde van de wedstrijd Wist Joey Zwaan nog een keer door te breken en na zijn try kon Louis du Plessis de conversie tussen de palen schieten. Maar het laatste wapenfeit was voor Schagen toen Mark Vis met behulp van zijn voorwaartsen een ongeconverteerde try scoorde in de hoek van het veld waarmee de eindstand van 10-50 was bereikt.

Ook de dames speelden in Schagen. De Foeste Moiden wonnen met maar liefst 92-0 van de Lady Bears uit Groningen.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.

Start a Conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *