Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 3/2 speelden de Turfjes in Amstelveen, de Benji’s in Den Helder en de Mini’s in Purmerend. De Cubs speelden een inhaler in en tegen het Cluster Mokum en verloren met 34-15. De Junioren werden uitgesteld naar aankomend weekend, want die konden niet genoeg spelers op de been brengen.

Zondag reisden de Foeste Moidjes af naar Groningen voor de wedstrijd tegen The Lady Bears en dat was niet voor niks, want ze wonnen dik met 0-45. Cluster van Heren 2 speelde thuis tegen de Jonge Honden van U.S.R.S. en verloren met 5-42. Heren 1 deed daarna waar ze dit seizoen goed in zijn; ze wonnen thuis van Haarlem 3 met 48-12.

Alkmaar                                                                                                                                            Zondag 03-04-2024

Na spannende 1e helft ruime zege Alkmaarse Rugby Club op Haarlem.

Na een uiterst spannende 1e helft waarbij beide teams voluit gingen en elkaar goed in evenwicht hielden won Alkmaar uiteindelijk ruim met 48-12 na een ruststand van 12-7.

Na de kick-off ging Haarlem vol in de aanval en zette een mooie serie aanvallen op waarbij ze tot vlak voor de goal-lijn van Alkmaar kwamen. Maar Alkmaar wist de bal over te nemen waarna zij zelf vol in de aanval gingen. Winger Mark Dekker wist hierna met een lange sprint de goal-lijn van Haarlem te bereiken en een try drukte. Pieter van Duijn wist ook nog de conversie tussen de palen te schieten waarna Alkmaar op een 7-0 voorsprong stond.

Beide teams hielden hierna elkaar lang in evenwicht totdat Haarlem na een gewonnen scrum vol in de aanval ging en Jamie O’Connor met zijn geconverteerde try de stand weer gelijk trok naar 7-7.

Vlak hierna wist Alkmaar weer op voorsprong te komen toen er goed samengewerkt werd na een gewonnen line-out en scrum-half Francesco Paolo Ricci een gaatje in de verdediging vond en een try in de hoek van het veld scoorde. De, door de harde wind, uiterst moeilijke conversie ging naast de palen waarmee de ruststand bepaald werd op 12-7.

Vlak na de rust kende de uitstekend fluitende scheidsrechter Bernd Verhofstad Haarlem een strafschop toe. De Haarlemse kicker wilde zo veel mogelijk terrein winst maken door de bal ver uit te schieten. De bal was al over de zijlijn maar de harde wind blies de bal weer het veld in waar Joey Zwaan goed stond op te letten en de bal ving en meteen in de aanval ging. Hij wist de bal door te spelen naar Mark Dekker en met een lange sprint de goal-lijn haalde en een try drukte. De conversie van Louis du Plessis ging helaas naast de palen. De Tactische wissels in de rust maar vooral de betere conditie van Alkmaar begonnen nu in het voordeel van Alkmaar uit te pakken. Een paar minuten later was het weer raak. Louis du Plessis gaf een diepe kick richting de full-back van Haarlem waar Mark Dekker met een rotgang achter aan ging. De full-back verspeelde de bal maar Mark niet en hij scoorde zijn derde ongeconverteerde try.

De volgende try liet niet lang op zich wachten. Nu was het center Sean van Velze die uit wist te breken en met een lange sprint langs de zijlijn scoorde hij een ongeconverteerde try. De score was inmiddels opgelopen naar 27-7.

Beide teams hielden elkaar een tijdje in evenwicht totdat Alkmaar een 5 yards scrum won en met een lange pass Maël Kramer werd bereikt die de aanval met een try afrondde. Louis du Plessis tekende voor de conversie. De volgende try liet niet lang op zich wachten. Joey Zwaan  nam de volgende try voor zijn rekening nadat Tijn Karels met de “Off-load” van de wedstrijd de verdediging van Haarlem voor joker had gezet. De laatste Alkmaarse try kwam op nam van Dennis Pauw met een conversie van Sean van Velze.

De laatste try kwam echter op naam van Haarlem toen Remco Cuijon een ongeconverteerde try in de hoek van het veld scoorde waarmee hij de eindstand bepaalde op 48-12.

Arie van Ringelesteyn

Alkmaarse Rugby U.F.C.